Mijn proces


Duidelijkheid voor iedereen

1 Informatie verzamelen

De eerste stap bij het ontwerpen van een succesvolle website is het verzamelen van informatie. Bij het creëren van de look en feel van de website moet met veel dingen rekening worden gehouden.


Deze eerste stap is eigenlijk de belangrijkste, omdat je een goed begrip hebt van het bedrijf waarvoor het is opgericht. Een goed begrip van wat de zakelijke doelen en dromen zijn, en hoe het internet kan worden gebruikt om te helpen die doelen te bereiken.

Bepaalde zaken om te overwegen zijn:

Doel

Wat is het doel van de site? Wil je informatie verstrekken, een dienst promoten, product verkopen…?

Doelen

Wat hoop je te bereiken door deze website te bouwen? Twee van de meest voorkomende doelen zijn om geld te verdienen of informatie te delen.

Doelgroep

Is er een specifieke groep mensen die je zal helpen jouw doelen te bereiken? Het is handig om de "ideale" persoon voor te stellen die die de website zal bezoeken. Houd rekening met hun leeftijd, geslacht of interesses - dit zal later helpen bij het bepalen van de beste ontwerpstijl voor de website.

Inhoud

Naar wat voor soort informatie zal de doelgroep op de website zoeken? Zijn ze op zoek naar specifieke informatie, een bepaald product of dienst, online bestellen…?

2 Planning

Met behulp van de informatie die is verzameld uit de eerste fase, is het tijd om een ​​plan voor de website op te stellen. Dit is het punt waarop een sitemap wordt ontwikkeld.


Het siteoverzicht is een lijst van alle hoofdonderwerpen van de site, evenals subonderwerpen, indien van toepassing. Dit dient als richtlijn voor welke inhoud er op de site zal staan ​​en is essentieel voor het ontwikkelen van een consistent, gemakkelijk te begrijpen navigatiesysteem. De eindgebruiker van de website - oftewel de klant - moet in gedachten worden gehouden bij het ontwerpen van de website. Dit zijn tenslotte de mensen die uw service leren kennen of uw product kopen. Een goede gebruikersinterface zorgt voor een gemakkelijk te navigeren website en vormt hiervoor de basis.

3 Design

Op basis van de informatie die tot nu toe is verzameld, is het tijd om het uiterlijk van de website te bepalen.


De doelgroep is een van de belangrijkste factoren waarmee rekening wordt gehouden.

Een website die op tieners is gericht, ziet er bijvoorbeeld heel anders uit dan een website voor een financiële instelling. Als onderdeel van de ontwerpfase is het ook belangrijk om elementen zoals het bedrijfslogo of kleuren op te nemen om de identiteit van jouw bedrijf op de website te versterken.

Dan kan de ontwikkeling beginnen ...

4 Ontwikkeling

De ontwikkelingsfase is het punt waarop de website zelf wordt gemaakt. Op dit moment nemen wij alle afzonderlijke grafische elementen uit het prototype en gebruikt deze om de eigenlijke, functionele site te maken.


Dit wordt meestal gedaan door eerst de homepage te ontwikkelen, gevolgd door een "shell" voor de binnenpagina's. De shell dient als sjabloon voor de inhoudspagina's van de website, aangezien deze de hoofdnavigatiestructuur voor de website bevat. Zodra de shell is gemaakt, nemen wij de inhoud en verspreiden deze over de hele website, in de juiste gebieden.


Elementen zoals het CMS (content management systeem) zoals WordPress, interactieve contactformulieren of e-commerce winkelwagentjes worden ook in deze fase geïmplementeerd en functioneel gemaakt.

5 Testen en afleveren

Op dit punt zullen de laatste details behandelen en de website testen. Er zullen zaken testen zoals de volledige functionaliteit van formulieren of andere scripts, evenals laatste testen op compatibiliteitsproblemen op het laatste moment (kijkverschillen tussen verschillende webbrowsers), om ervoor te zorgen dat de website is geoptimaliseerd om correct te worden bekeken in de meest recente browserversies. .

6 Onderhoud

De ontwikkeling van de website is voorbij. Een manier om terugkerende bezoekers naar de website te halen, is door regelmatig nieuwe inhoud of producten aan te bieden. Daarom krijg je bij elke oplevering de Cairocks Webbuilder gratis. Op deze manier kun je zelf gemakkelijk informatie wijzigen en/of toevoegen aan de website.

Laten we samen jouw website maken!

Neem contact op zodat we jouw wensen kunnen bespreken.

Ik ben beschikbaar 🙂

nl_NL